KÖPVILLKOR

Gallerian AXON är en e-handelsplattform där åländska butiker och företag säljer sina varor. AXON är inte återförsäljare av varor utan när du handlar på AXON handlar du från säljarna (nedan kallade Försäljare).

PRISER OCH BETALNING

Priserna i gallerian anges inklusive moms.
I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, samt kostnad för leverans.

BETALNING

Hos oss kan du betala med de vanligaste kreditkorten och med Paypal-konto.

Betalning sker genom betalningsplattformarna Stripe eller Paypal.

LEVERANSER

När du handlar på AXON godkänner du att leveransen sker med våra samarbetspartners. Leverans tillhandahålls av vår partner Åland Post och du kan välja på Hemkörning eller Smartpost.

Hemkörning

Vid Hemkörning levererar Åland Post varorna till dig. Du måste vara tillgänglig att ta emot varorna. Leverantören ringer och/eller skickar sms vid tillfälle för leveransen. I händelse av att du inte är tillgänglig för att ta emot försändelsen eller om leverantören inte får tag i dig transporteras varan till närmaste postkontor. Försändelsen finns tillgänglig under 14 dagar på postkontoret och Åland Post meddelar dig via sms att försändelsen finns för avhämtning.

För bekväma hemleveranser kan du avtala med Åland Post om “lämna på trappan”-tillåtelse. Tag kontakt med posten direkt på >>>

Smartpost

Smartpost innebär att varorna leveras till en paketautomat vid ett av fyra utlämningsplatser på Åland som du väljer. När varorna finns i paketautomat får du en kod skickad till din telefon som du använder för att låsa upp boxen. I dagsläget finns dessa paketautomater vid Mattssons i Godby, Maxinge, Posten i Mariehamn och Posten i Sviby.

Butikerna som säljer genom Axon.ax levererar varorna till Åland Post varje tisdag. Köp som genomförs på tisdagar efter kl. 12:00 levereras därpå följande vecka. Leveranstiden på beställd vara är således mellan 2 till 10 dagar.

Köp genom Axon.ax levereras endast till adresser inom landskapet Åland.

Ej hämtade varor

Om du inte hämtat din försändelse inom 14 dagar kommer Åland Post att återsända den till AXON, som därefter postar det till Försäljaren. 

Försäljaren är därefter skyldig att kontakta dig via telefon alt. sms och/eller e-post. 

Om du inte hämtat ut varan från försäljare inom 2 veckor så makuleras varan/varorna.

RETURER

Innan du skickar en vara i retur måste du ALLTID kontakta Försäljaren om orsaken till returen.

Returer sker på egen bekostnad, utom i de fall varan är defekt eller om säljaren har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott, till Åland Post. Följande ska stå tydligt på paketet:

  • ”AXON-RETUR”
  • Ordernummer
  • Den säljare/butik du köpt av

Du behöver också sända med en kopia på ditt kvitto i paketet som du får till din e-post från Axon.ax efter ditt köp online. 

Byte av vara

Om du fått fel vara eller varan är defekt har du rätt till ett byte av varan. Försäljaren ombesörjer att du får den nya varan utan extra kostnad samt ersätter din frakt om fel kan konstateras.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar från det att du erhållit varan.

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

När du utnyttjar din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till Åland Post. Du ska INTE skicka varan till säljaren/butiken direkt! Returen bekostas av dig själv.

Fyll gärna i vårt webbformulär med feedback på vår kontaktsida. Formulera fritt och kort varför du ångrat dig. Skriv även in ordernumret så vi lättare kan hitta beställningen. Utifrån din feedback kan vi diskutera med Försäljaren om eventuella förbättringsåtgärder.

Du har INTE ångerrätt om:

Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Observera att säljaren har allt juridiskt ansvar, AXON. AX är enbart förmedlare av varan/tjänsten.

Återbetalning

Försäljaren ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då Försäljaren tog emot varan från Åland Post.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.

GARANTIER OCH SERVICE

Säljaren har allt juridiskt ansvar. AXON är enbart förmedlare av varan/tjänsten. Kontrollera vilka garantier som gäller från säljaren du köpte av.  

Dessa köpvillkor gäller tills vidare. Köpvillkoren kan komma att ändras.

Villkoren uppdaterades 21.04.2021

Scroll to Top